Balvu novada skolēni sacenšas par Zelta ziloni

Šī gada 25.aprīlī Balvu Valsts ģimnāzijā pulcējās deviņu Balvu novada skolu jaunieši, lai ar erudīcijas un zināšanu palīdzību pierādītu, kuriem ir labākās ģeogrāfijas zināšanas un veiksme. Šis konkurss notiek otro reizi, un arī šogad komanda ar visaugstāko iegūto punktu skaitu ieguva piemiņas balvu – izprintētu 3D zilonēnu.

Pasākums tika veidots ar mērķi popularizēt ģeogrāfiju pamatskolas vecuma skolēniem. Ņemot vērā, ka ģeogrāfijas priekšmets sākas 7.klasē, kad tas ir kā atsevišķs mācību priekšmets, nevis dabaszinības un ietver daudzas un dažādas tēmas par pasauli, kā hidrosfēra, planētas ģeoloģiskais laiks, resursi, svarīgi noturēt skolēnu interesi par jauniegūtajām zināšanām un prasmēm.

Uz pasākumu ieradās Baltinavas vidusskolas, Viļakas vidusskolas, Rekavas vidusskolas, Stacijas pamatskolas, Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas, Rugāju vidusskolas, Eglaines pamatskolas, Bērzpils pamatskolas skolēni, kā arī savā skolā ģimnāziju pārstāvēja Balvu Valsts ģimnāzijas komanda. Katras skolas komandā bija divi 7.klases un divi 8.klases skolēni.

Uzdevumi tika izveidoti par tēmām, kuras apgūtas 7. un 8.klasē, uzsverot uzticēšanās un sadarbības nepieciešamību komandā. Komandas sacentās prasmē lasīt atlanta kartes, analizēt tekstu, orientēties pasaules kartē un skaidrot ģeogrāfiskos jēdzienus.

Visaugstāko punktu skaitu, proti, 86 punktus no 114 ieguva Balvu Valsts ģimnāzijas komanda “Šanšain”, kas bija par diviem punktiem vairāk nekā Baltinavas vidusskolas komandai “Finieri”. 3.vietā ierindojās Viļakas vidusskolas komanda “Zolota”.

Sakām paldies erudītajiem jauniešiem, kā arī pateicamies par pasākuma finansiālu atbalstu Balvu novada pašvaldības Izglītības pārvaldei!

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.