Jaunieši prezentē kursa noslēguma darbus.

Balvu Valsts ģimnāzijas 11.klašu un 12.a klases jaunieši, kuri apguva kursu Kultūra un māksla I (vizuālā māksla), prezentēja kursa noslēguma darbus.

2.semestrī jaunieši meklēja iedvesmu gan dabā, gan dzejā, gan dejā, gan dažādās dzīves situācijās, tad veica pētniecisko daļu, meklēja materiālus, veidoja skices, fotografēja, pilnveidoja darbu un regulāri konsultējās ar vizuālās mākslas skolotāju Indru Keišu.

Rezultātā bija tapuši interesanti, rūpīgi izstrādāti darbi, kurus jaunieši prezentēja. Par radošumu liecināja tādi darbi kā E.Veidenbauma dzejas ilustrāciju skiču burtnīca, kāzu komplekta (kleita, gredzens, pulkstenis, kaklarota, auskari, plīvurs, kurpes, manikīrs) sievietei projekts, spēļu kāršu komplekti, stikla apgleznošana, sejas maskas izveide. Tā kā prezentācijās savijās vēsturiskais ar mūsdienīgo, teorētiskais ar praktisko, jaunieši uzzināja par Goetijas dēmoniem, pirogrāfiju, mākslas terapiju. Radošums bija vērojams izstrādātajā koka atpūtas solā, dzīvās dabas instalācijā, basketbola grozā, galda tenisa raķetē un bērnudārza skatlogu svētku noformējumā. Savukārt izveidoto grīdas dambreti jaunieši ne tikai apskatīja, bet arī spēlēja.

Jaunieši atzina, ka darba veikšana prasīja lielu pacietību, taču tā laikā tika pilnveidota precizitāte, radošums, veicināta izpratne par mākslu kopumā. Tas bija lielisks veids, kā katram skolēnam radīt sev tīkamu mākslas darbu, iedziļināties vēsturē, pilnveidot zināšanas un uzstāšanās prasmes.

Priecājamies par jauniešu ieguldīto darbu un pārliecinošajām prezentācijām, paldies vizuālās mākslas skolotājai Indrai Keišai par sniegtajiem padomiem darbu izstrādē!

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.