Sudraba pūču salidojums Balvu Valsts ģimnāzijā

21. aprīļa vakarā ģimnāzijas saime pulcējās, lai godinātu pagājušā gada centralizētajos eksāmenos visaugstāko vērtējumu ieguvušos jauniešus un viņu vecākus un satiktos ar absolventiem, kuri ieguvuši Sudraba pūces galveno nomināciju iepriekšējos gados.

Ģimnāzijas direktore Kristīne Lele sveica klātesošos un atklāja, ka šis ir pēdējais gads, kad tiek nominētas Sudraba pūces, jo, saistībā ar jauno izglītības reformu, nebūs iespējams noteikt centralizēto eksāmenu augstāko vērtējumu ieguvējus un līdz ar to skaistā skolas tradīcija noslēgsies. Tālab šogad aicinājām salidojumā piedalīties gan pagājušā gada labākos centralizēto eksāmenu kārtotājus, gan tos, kas ieguvuši galveno nomināciju iepriekšējos gados. Ģimnāzijas direktore Kristīne Lele sumināja toreizējo direktores vietnieci audzināšanas jomā Veroniku Spridzāni – skolotāju, pateicoties kurai tika aizsāktā šī skaistā „Sudraba pūču” godināšanas tradīcija, kas skolā tiek svinēta jau 14 gadus.

Spridzānes kundze izteica patiesu prieku par iespēju viesoties ģimnāzijā, dalījās atmiņās par laiku, kad strādāja ģimnāzijā un atklāja kā radās šī ideja – godināt labākos centralizēto eksāmenu kārtotājus. Viņa bija sarūpējusi īpašu dāvanu – gardu torti ar pūces attēlu un jokojot solīja, ka to, kurš kaut gabaliņu no kūkas nogaršos, gudrība pavadīs visus turpmākos gadus.

Sudraba pūču godināšanas ceremonijā noskaidrojās, ka pagājušajā gadā visveiksmīgāk centralizētos eksāmenus nokārtoja Ance Salmane. Direktore viņai pasniedza galveno godalgu „Sudraba pūce 2022” un aicināja parakstīties Goda grāmatā. pateicības rakstus un piemiņas balvas saņēma arī Ričards Ķirsons, Samanta Zubova un Emīls Pipcāns par izciliem sasniegumiem centralizētajos eksāmenos. Pasākuma vadītāja Esmeralda aicināja piesēst uz sarunu dīvāniņa gan viņus, gan viņu vecākus, lai aprunātos un noskaidrotu, ko absolventi šobrīd dara, kādus padomus dotu saviem skolasbiedriem un ko viņiem nozīmē Balvu Valsts ģimnāzija. Jauniešiem uz sarunu dīvāniņa pievienojās arī audzinātāja Inga Vanaga un jaukā sirsnībā visi izbaudīja atkalredzēšanās prieku.

Otrajā pasākuma daļā tika godināti iepriekšējo gadu Sudraba pūces saņēmēji. Bijām patiesi priecīgi, ka ciemos bija ieradušies vairāku iepriekšējo gadu absolventi: pirmās Sudraba pūces ieguvējs Elvijs Sprudzāns, kurš skolu absolvēja 2009. gadā un šobrīd ir veiksmīgs arhitekts, Juris Kašs- Sudraba pūces 2014. ieguvējs, kurš neatlaidīgi darbojas IT jomā un Ernests Mežals – Sudraba pūces 2020 ieguvējs, Rīgas Tehniskās universitātes students, kurš spēj mācības apvienot ar darbu IT jomā. Sarunas uz jauko atmiņu dīvāniņa raisījās patiesi interesantas un esam lepni, ka ģimnāziju absolvējuši tik talantīgi, dzīvesgudri un veiksmīgi cilvēki.

Katram absolventam tika piemeklēts un sagatavots īpašs priekšnesums. Paldies deju studijas „Terpsihora” vadītājai Līgai Morozai-Ušackai un viņas dejotājiem, paldies Hugo Ušackim, Angelīnai Krivošejevai, Ketijai Mozulei, Guntrai Gibalai un 9.a klasei par kvalitatīvajiem un skaistajiem priekšnesumiem! Paldies jaukajai pasākuma vadītājai Esmeraldai Trivolei, brīnišķīgajiem viesiem, skolotājiem un visiem, kas bija klātesoši Sudraba pūču salidojumā!

Foto: Sindija Raibekaze

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.