Balvu Valsts ģimnāzijas komandas“Balvu pūcēni ”dalība Fizmix konkursā

Jau 28. reizi Fizmix portāls sadarbībā ar AS Latvenergo organizēja konkursu  Experiments 8.-9.klašu skolēniem par elektroenerģijas drošu un efektīvu izmantošanu, kurā starp 231 komandām piedalījās Balvu novada 8.-9.klašu komandas. Šogad konkursa vadmotīvs bija – Mēs esam nākotnes enerģija. Piecu nedēļu garumā skolēni kopā ar skolotājiem-konsultantiem pildīja neklātienē paaugstinātas grūtības pakāpes aprēķinu un eksperimentālus uzdevumus.

 Pēc  neklātienes kārtas rezultātiem uz pusfinālu tika uzaicinātas no katra reģiona 10 erudītākās komandas, starp tām arī BVĢ komanda “Balvu pūcēni ”ar skolotāju- konsultantu Āritu Andrejevu. Konkursa pusfināls un fināls norisinājās 15.aprīlī Fizikas Festivāla pasākumā Hanzas peronā. Komandām bija jāsagatavo mājas darbs- jāizgatavo hidrauliskā roka, ar kuras palīdzību var pārvietot priekšmetus atbilstoši nolikumam. Hidrauliskās rokas izgatavošana bija ļoti darbietilpīgs process, veicināja skolēnu sadarbību un teorētisko zināšanu pielietojumu praktiskajā darbībā.

Fizikas Festivāla laikā  komandas pildīja eksperimentālus un aprēķinu uzdevumus, demonstrēja hidrauliskās rokas vadīšanu no attāluma, kā arī vēroja dažādus demonstrējumus, piedalījās atrakcijās un  klausījās grupas Carnival Youth koncertu.

BVĢ komanda “Balvu pūcēni”: no kreisās Nadīna Līva Logina, Jānis Jermacāns, Rojs Kravalis, sk. Ārita Andrejeva, Artūrs Pušpurs, Angelīna Krivošejeva

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.