“Zelta zilonis” – atjaunotais ģeogrāfijas konkurss pamatskolas klasēm Balvu novadā.

17.aprīlī Balvu Valsts ģimnāzijā pulcējās Balvu novada skolu 7.un 8.klašu skolēni, lai pārbaudītu savas zināšanas, sadarbības spējas un galvenais erudīciju caur daudzveidīgiem ģeogrāfijas uzdevumiem.

Būt kopā draudzīgā sacensībā, ieraudzīt ģeogrāfisko ap sevi un mūsdienu pasaulē, izmantot stundās iegūtās zināšanas – tā sagatavoti skolēni ieradās uz ģeogrāfijas konkursu.

Konkursā piedalījās 11 komandas no visa Balvu novada – Baltinavas vidusskola, Balvu Valsts ģimnāzija, Balvu vispārizglītojošā un profesionālā vidusskola, Bērzpils vidussskola, Eglaines pamatskola, Stacijas pamatskola, Rekavas vidusskola, Rugāvu vidusskola, Tilžas pamatskola, Viduču pamatskola un Viļakas Valsts ģimnāzija. Katru skolu pārstāvēja 4 skolēni – 2 7.klases un 2 8.klases pārstāvji. Komandas sacentās analizējot kartres, atliekot koordinātas, analizējot dabu taiga, meklējot ģeogrāfiskos jēdzienus u.c. Pirmo vietu ieguva un ziloņa statujeti mājās pārveda Rugāju vidusskolas komanda Barbari, iegūstot 113,5 punktus no 120.

Konkurss iepriekš tika organizēts katru gadu, bet zaudēja aktualitāti dažādu apstākļu dēļ, nu tas, zem nosaukuma “Zelta zilonis” tiek aktualizēts ar cerību modināt skolēnu interesi par ģeogrāfijas priekšmetu un skolēnus pievērst uzmanību tādiem ģeogrāfiskiem notikumiem un fenomeniem, kas mums ir apkārt ik dienas, piemēram, kā zemestrīces Turcijā ietekmē mūs Latvijā un vispār cik tālu tas ir, kāds klimats ir tuvāk Ekvatoram un kā dzīvo dažādās biomās?

Paldies Balvu novada Izglītības pārvaldei par atbalstu un uzmundrinājumu, organizējot konkursu ! Paldies ģeogrāfijas skolotājiem par skolēnu motivēšanu !

Ieva Useniece

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.