Pārgājiens uz Stompaku purvu

13.septembrī mēs, 8.b klases skolēni un klases audzinātāja Svetlana, devāmies pārgājienā uz Stompaku purvu. Mūsu mērķis bija iepazīt Balvu novada kultūrvēsturiskās vietas, pievērst uzmanību dažādām profesijām, kā arī jauki pavadīt laiku. Lai nokļūtu purvā, mēs sākumā braucām ar sabiedrisko autobusu. Autobusa vadītājs bija ļoti saprotošs, palīdzēja mums atrast pareizo ceļu. Mēs vērojām viņa darbošanos un sapratām, ka tas nemaz nav viegli. Ceļā uz purvu mēs satikām vēl vienas profesijas pārstāvi – traktora vadītāju. Viņš mums parādīja, kur jāiet, un pastāstīja, kādu darbu viņš dara. Viņš pļāva grāvjmalās zāli un, ieraugot mūs, apstājās, jo, kad pļauj, akmeņi var lidot gaisā.
Ejot pa purva taku, redzējām gan skaistus dabas skatus, gan lasījām informāciju par Stompaku purvu. Uzzinājām, kādi meža dzīvnieki un putni tur dzīvo. Atklājām interesantus faktus par mūsu novada vēsturi. Uzzinājām, ka 2.Pasaules kara laikā šeit notikušas lielas kaujas, ka purva salās dzīvojuši partizāni, ka bijuši punkti, kuros pārbaudīja dokumentus, ka šeit ir bijusi pat maizes ceptuve.
Nonākot pie bunkuriem, mēs uzzinājām, ka katram ir savs stāsts. Vienā ir bijusi baznīca, tur varējām lasīt senu dziesmu grāmatu. Citos bija arī “gultas”un dažādi sadzīves piederumi. Mēs atradām karti, kurā bija attēlotas vairākas saliņas, uz kurām cilvēki tolaik bija dzīvojuši.
Kopā ar klasi jauki pavadījām laiku un uzzinājām jaunu informāciju par Stompaku purvu. 8.b klases vārdā – Tīna

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.