Balvu Valsts ģimnāzija saņem Ekoskolas Zaļo diplomu

Balvu Valsts ģimnāzija arī šogad ir ieguvusi Latvijas Ekoskolas prestižo nosaukumu, saņemot apliecinājumu tam – Zaļo diplomu par sasniegumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā. Šis ir nozīmīgs apbalvojums, kas apliecina Balvu Valsts ģimnāzijas izcilību vides jautājumu risināšanā un ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā.

          Zaļais diploms ir apliecinājums tam, ka skola aktīvi darbojas vides izglītības jomā, īstenojot dažādus projektus un iniciatīvas, kas veicina gan skolēnu, gan vietējās sabiedrības izpratni par vides jautājumiem. Mūsu skola īpaši izceļas ar savu aktīvo dalību dažādās ekoloģiskās iniciatīvās, piemēram, atkritumu šķirošanā, energoefektivitātes uzlabošanā un dabas resursu taupīšanā. Ģimnāzijas skolēni un skolotāji regulāri rīko vides aizsardzības pasākumus, organizē izglītojošas kampaņas un sadarbojas ar vietējo sabiedrību, lai veicinātu izpratni par vides aizsardzības nozīmīgumu.

          Balvu Valsts ģimnāzija, saņemot šo godpilno apbalvojumu, ir kļuvusi par piemēru citām skolām Latvijā, parādot, ka ilgtspējīgas attīstības principus var veiksmīgi integrēt mācību un skolas ikdienas dzīvē. Turklāt Zaļais diploms liecina par skolas vēlmi turpināt uzlabot vides aizsardzības un ilgtspējības praksi arī nākotnē, aktīvi iesaistot skolēnus un vietējo sabiedrību vides jautājumu risināšanā.

          Ekoskolu programma, kas tiek īstenota vairāk nekā 60 valstīs, sniedz skolām iespēju piedalīties globālos vides aizsardzības projektos, veicinot skolēnu izpratni par vides aizsardzību un ilgtspējīgu attīstību. Balvu Valsts ģimnāzija arī 2024./25. mācību gadā turpinās savu ceļu uz ilgtspējīgu nākotni, īstenojot Ekoskolas aktivitātes un piedaloties trijos Nordplus starptautiskajos projektos.

          „Balvu Valsts ģimnāzijas sasniegumi ir nozīmīgs solis ceļā uz zaļāku un videi draudzīgāku sabiedrību!”, uzskata Balvu Valsts ģimnāzijas Ekoskolas koordinatore Irīna Krivošejeva.

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.