Jaunieši prezentē kursa darbus

21.maijā Balvu Valsts ģimnāzijā 12.klašu skolēni prezentēja mācību  kursa “Kultūra un māksla I” noslēguma darbus kultūrā un mākslā (vizuālā māksla un mūzika).

 Mācību gada sākumā skolotāja Indra uzrunāja savus audzēkņus veidot radošos darbus savai skolai – “atdzīvinot” gaiteņu solus. Jaunieši  ar prieku atsaucās un sāka  meklēt iedvesmas avotus. Tika nolemts veidot solus kā mācību materiālu, izmantojot modernisma stilus, renesanses populārāko autoru darbu motīvus, sengrieķu trauku formas un tekstūru veidus. Darbs bija ilgs un darbietilpīgs – skicēšana, pamatzīmējuma ”uznešana” uz sola, darbošanās ar eļļas krāsām, kas daudziem bija jauna pieredze. Radošā darbība jauniešus ļoti aizrāva, tika strādāts gan pēc stundām, gan vakaros. Jaunieši arī veidoja izpēti un prezentācijas par savu izvēlēto tēmu. Rezultāts ir lielisks – tagad skolas gaitenis uzmirdzēs jaunās krāsās un atgādinās skolēniem par mākslas daudzveidību. Paldies jauniešiem par darbu!

Mūzikas grupas skolēni veidoja pētījumus par dažādām mūzikas jomām – baroku, Dziesmu svētkiem, džezroku, latviešu komponistiem. Prezetācijās varēja noklausīties darbu fragmentus . Noslēgumā mūziķu grupa visiem veltīja muzikālu priekšnesumu.

Paldies skolotājām Indrai un Karīnai par jauniešu iedvesmošanu un konsultēšanu!

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.