Balvu Valsts ģimnāzija īstenos trīs Nordplus projektus

Balvu Valsts ģimnāzijā 2024./2025. mācību gadā tiks uzsākta trīs Nordplus projektu īstenošana. Viens no tiem būs ģimnāzijas vadīts un koordinēts projekts, divos – ģimnāzija būs sadarbības partneris.

Ģimnāzijas koordinētajā projektā „Ekoloģiskā domāšana mūsu prātos” („Ecological thinking within our minds”) iesaistītās valstis ir Somija, Lietuva un Latvija. Projekta ilgums – viens gads.

Vērienīgākais dalībvalstu skaita ziņā ir projekts „Mūsu Baltijas jūra” („Our Baltic Sea”), kas tiks īstenots divu gadu garumā. Projektā ir iesaistītas visas Skandināvijas valstis (Somija, Zviedrija, Dānija) un visas trīs Baltijas valstis (Lietuva, Igaunija un Latvija), kā arī projekta koordinējošā valsts – Somija no savas puses projektā ir iesaistījusi deviņas izglītības iestādes, kas apliecina to, ka projekts būs novators tā realizācijas un pieejas ziņā.

Iesaistīto valstu skaita ziņā mazākais ir Lietuvas koordinētais projekts „EcoQuest: ilgtspējīgas dzīves izpēte ik uz soļa” („EcoQuest: Exploring Sustainable Living in Every Step”) sadarbībā ar Latviju. Projekta īstenošanas ilgums – viens gads.

Visi projekti ir vērsti uz zaļo domāšanu un ilgtspējīgākas attīstības veicināšanu. Skolas, kas ir iesaistījušās projektos meklē inovatīvus un labākus veidus, kā mācīt ilgtspēju skolēniem, ieviešot praktiskas pārmaiņas, integrējot ilgtspēju mūsdienīgāk un turpinot pārņemt un iesakņot jaunus vides un ilgtspējības paradumus skolas un ģimenes dzīvē.

Projekti ietvers vairākas mobilitātes. Partnerskolu skolēni projekta laikā apmeklēs viens otru, lai mācītos cits no cita, apzinātu labāko ilgtspējīgas rīcības praksi, pārbaudītu to un dalītos ar rezultātiem citās skolās un kopienās savās valstīs ilgtspējīgākai dzīvei nākotnē.

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.