Balvu Valsts ģimnāzijā aizvadītas izglītojamo pašpārvaldes prezidenta vēlēšanas.

Šogad tika nolemts izglītojamo pašpārvaldes prezidenta vēlēšanas rīkot pavasarī.

Lai kļūtu par skolēnu prezidentu jābūt ļoti labām sekmēm un uzvedībai, jābūt sabiedriski aktīvam jaunietim ar vēlmi darboties komandā, sadarboties ar ģimnāzijas administrāciju, pedagogiem, tehniskajiem darbiniekiem un skolēniem, prezentēt skolu un pilnveidot līderības prasmes.

Priecājamies, ka šogad prezidenta amatam pieteicās trīs lieliski jaunieši, kas arī līdz šim aktīvi darbojušies izglītojamo pašpārvaldē – Artūrs Pušpurs, Nadīna Līva Logina un Sindija Saide.

Ģimnāzijā izglītojamo pašpārvaldes vēlēšanas notika Eiropas nedēļas ietvaros, ievērojot demokrātisku vēlēšanu pamatprincipus – pietuvinot tās Saeimas un pašvaldību vēlēšanu norisei. Pašpārvaldes prezidenta kandidāti izstrādāja savas vēlēšanu programmas un ar tām iepazīstināja vēlētājus – BVĢ skolēnus, pedagogus un tehniskos darbiniekus. Artūrs Pušpurs solīja skolas dzīvē vēl intensīvāk iedzīvināt skolas vērtības – atbildību, cieņu, sadarbību un mērķtiecību. Nadīna Līva Logina kā galvenos savas darbības atslēgas vārdus minēja vienlīdzību, radošumu un attīstību, bet Sindija Saide akcentēja saliedētu un stipru komandas darbu, skolas attīstību, kultūras un tradīciju stiprināšanu.

Pirms vēlēšanām tika izveidota vēlēšanu un balsu skaitīšanas komisija, sagatavoti vēlētāju saraksti un balsošanas biļeteni, aizzīmogota vēlēšanu urna. Vēlēšanu dienā valdīja liela rosība, pie vēlēšanu urnas devās gan tehniskie darbinieki un pedagogi, gan skolēni.

Pēc izvēles izdarīšanas darbu sāka balsu skaitīšanas komisija. Rūpīgi saskaitot balsis, skolas radio tika paziņots, ka par izglītojamo pašpārvaldes prezidenti ir kļuvusi Nadīna Līva Logina. Viceprezidentes pienākumus pildīs Sindija Saide, bet trešo vietu vēlēšanās ieguva Artūrs Pušpurs.

Jaunā izglītojamo pašpārvaldes prezidente zvērestu nodos 31. maijā.

Lai izdodas realizēt izsapņotās idejas!

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts, Pašpārvalde. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.