Balvu Valsts ģimnāzijā viesojas Cēsu Mazais teātris ar izrādi “Distance”

Programmas “Latvijas skolas soma” ietvaros Balvu Valsts ģimnāzijā viesojās Cēsu Mazais teātris ar izrādi jauniešiem “DISTANCE”.

Ar pirmo minūti skatītāji pārcēlās ļoti personīgu un atklātu dzīvesstāstu virpulī. Katrs stāsts ir aktiera atmiņas par pusaudža gadiem, par tajā laikā piedzīvoto, pieļautajām kļūdām un piedzīvotajām atklāsmēm par to laiku.

Četri aktieri Mārtiņš Liepa, Sandija Dovgāne, Agris Krapivņickis un Ilze Liepa dalījās stāstos par alkohola un smēķēšanas atkarību, kā arī runāja par bulinga problēmu skolā un līdzatkarības jautājumiem, ļaujot skatītājam saskatīt, kā tas ietekmēja viņu turpmāko dzīvi.

Izrādē nemāca dzīvot, bet liek pašam domāt, ieraudzīt, secināt. Īpašu vērtību “Distancei” pieškir tas, ka stāsti nav izdomāti, bet reāli piedzīvoti. Šo izrādi būtu jāredz ikvienam jaunietim.

Lūk, dažu izrādes skatītāju domas:

“Tā nebija tikai teātra izrāde, tā bija visa cilvēka dzīve, kas nav nemaināma, var mainīt vidi un pat uzskatus, taču laiks, kuru zaudē, netiek atdots. Izrāde bija laba, aktieri izcili. Tā piemērota tieši jauniešiem.”( Nadīna Līva)

“Izrāde raisīja aizdomāties par jauniešu problēmām mūsdienās. Manuprāt, manu vienaudžu lokā ir kāds vai vairāki, kam ir kāda no atkarībām. Tieši šī izrāde sniedza iespēju redzēt, kas var notikt vēlāk šo jauniešu dzīvē. Ceru, ka kāds saprata sekas un nepieļaus, ka sabojā sev dzīvi.” (Sindija)

“Noskatoties izrādi “Distance”, manī radās pārdomas par katra tēla dzīves stāstu un pieredzi, kur vajadzēja labāk darīt ko citu, varbūt kādā situācijā nepateikt kādus vārdus vai vispār neko nedarīt. Izrādē uzzināju par līdzatkarību, par to, kā uzaugšana toksiskā vidē var ietekmēt cilvēku, viņa priekšstatus par dzīvi un paša rīcību. Pamācoša, pārdomu vērta izrāde.”(Edgars)

“Dzīvei nav melnraksta, un laiks ir zūdoša vērtība. Katra mūsu nepareizā izvēle, kļūda rada sekas, kas var ļoti dažādi ietekmēt dzīvi. Izrādes “Distance” vēstījums ir skaudrs, tiešs, bet ļoti vajadzīgs, lai mūsdienu jaunieši vismaz aizdomātos, vēl labāk – mēģinātu ko mainīt savā dzīvē. Ļoti laba izrāde.” ( skolotāja Rudīte)

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.