Balvu Valsts ģimnāzijā tika organizēts Eko (Vides) forums.

10. novembrī mūsu skolā – Balvu Valsts ģimnāzijā – tika organizēts Eko (Vides) forums. Ģimnāzijā jau šis pasākums ir noticis vairākkārt, taču šoreiz tika rakstīts projekts ‘’Caur vidi uz labāku dzīvi’’ caur projektu ‘’Nākotnes līderu akadēmija’’, ko finansē Dace Melbārde, un mūsu skolas 12.klases skolniecei Esmeraldai Trivolei pagājušajā mācību gadā bija iespēja prezentēt projekt ideju un mērķi, kas tika apstiprināts un bija pienācis brīdis pasākumu īstenot, atlika tikai darīt.

Pasākumā piedalījās aptuveni 40 skolēnu un skolotāju no Balvu novada skolām, proti, Balvu profesionālā un vispārizglītojošā vidusskola, Tilžas pamatskola, Stacijas pamatskola, Viduču pamatskola, Viļakas Valsts ģimnāzija, Eglaines pamatskola un komanda bija arī no Balvu Valsts ģimnāzijas un BVĢ Eko pulciņa dalībnieki.

Pasākuma mērķis bija likt saprast jauniešiem Balvu novadā kāpēc dzīvot dabai draudzīgāk, lai būtu veseli mēs paši un vesela planēta, kā arī, tuvojoties gada krāšņākajiem svētkiem – Ziemassvētkiem – iegūt idejas kā nepārspīleti un pēc iespējas dabai draudzīgāk nosvinēt šos svētkus ar dāvanām. Ievadā kaimiņskolas sagaidīja ar vegānu vafelēm, kuras cepa tur pat uz vietas, aktu zālē. Diskusijai tika uzrunāts Zaļās Villas kvartāla un Dabas Rezidences īpašnieks Andris Strapcāns. Caur Zoom platformu tika sniegta lekcija par sekojošiem jautājumiem – Kāpēc ir svarīgi dzīvot dabai draudzīgi, kur A. Strapcāns paskaidroja, ka cilvēki jau vien tāda pati daba ir un ja šo dabu arī mentāli un garīgi, ne tikai fiziski, rada neveselu, tad tieši tas pats notiek ar dabu – tā kļūst nevesela. A. Strapcāns ir liels dabas draugs un arī tā bija radusies uzņēmuma ideja, lai sakārtotu kādu Siguldas vietiņu un lai būtu, kur atpūsties vai rīkot dažādus pasākumus. Pēc pusdienu pauzes visus sagaidīja interesantākā daļa – darbnīcas, kurās skolēni izstāstīja un praktiski parādīja kā izveidot dabai draudzīgus Ziemassvētku rotājumus, piemēram, sodas- kartupeļu cietes masas eglīšu rotājumus, dāvanu papīru, kā arī praktiskas lietas – apgleznoja stikla burciņas, kas var būt kā trauks ievārījumiem, ogām, zupu sagatavēm, pildspalvu turētājam, pat krūzīte un puķu pods, ja vien pret to izturas gādīgi. Neskaitot vēl šīs darbnīcas bija arī sēklu papīra darbnīca, kur no vecām avīzēm izveidoja masu un sajaucot to ar sēklām, veidoja dažādas formiņas, kuras ierokot zemē, sajaucas ar to un izaug dažādi garšaugi.

‘’Es vēlētos teikt lielu paldies savai superīgajai komandai – skolotājai Ievai un Annijai, kuras man palīdzēja gatavoties lielajam pasākumam līdz vēlai nakts stundai un radoši izpaudās arī brīvdienās. Neizbēgami vēlos teikt paldies arī BVĢ skolas aktīvajiem jauniešiem  – Sindijai R., Sindijai S., Enijai, Sanijai, Anetei, Alisei, Guntrai, Laurai un citiem skolas darbiniekiem un jauniešiem.’’

(Esmeralda Trivole)

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.