Projektu dienas Balvu Valsts ģimnāzijā

Aizvadītā nedēļa Balvu Valsts ģimnāzijā bija aizraujošiem notikumiem bagāta. No trešdienas līdz piektdienai notika projektu dienas, veltītas līdera spēju pilnveidei un Balvu pilsētas dzimšanas dienai.

Projekta dienu nosaukums “Pilnveido sevi un radi savu nākotni tagad!” pilnībā atspoguļo mērķi – veicināt mācīšanās, sadarbības, komunikācijas prasmes un radošās spējas, izmantojot neformālās darba metodes. Šīs dienas bija aizraujošiem notikumiem piepildītas un bija vērstas uz skolēnu personīgās līderības veicināšanu.

Sadarbībā ar Balvu Novada muzeju skolēniem tika piedāvātas nodarbības Balvu pilsētas vēstures izzināšanai. Jauniešiem nodarbības vadīja muzeja darbinieki Jānis Ločmelis un Māra Bērziņa. Viņi bija sagatavojuši aizraujošu ekskursiju Balvu pilsētas ēku un ielu vēstures izzināšanā, bet nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ nodarbības notika ģimnāzijas telpās. Jaunieši uzzināja daudz interesantu faktu par savu pilsētu.  Paldies Jānim un Mārai par vērtīgajām nodarbībām!

Savas tālākizglītības iespējas skolēni varēja izzināt, tiekoties ar mūsu sadarbības partneriem – Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas pārstāvjiem. Jauniešiem tika piedāvāts vērot Viļakas robežsardzes kinologu paraugdemonstrējumus. Ģimnāzijas skolēniem kopā ar citiem Balvu novada skolu jauniešiem bija iespēja apmeklēt ikgadējo izglītības iespēju izstādi “Kur studēt 2024?” ģimnāzijas sporta zālē. Priecājamies, ka šogad izstādei bija pieteikušās 23 augstskolas un mācību iestādes. Paldies karjeras konsultantei Agitai Kukurānei, saimniecības vadītājai Monikai Baikovai, tehniskajiem darbiniekiem un sporta skolotājiem par ieguldīto darbu izstādes organizēšanā un iekārtošanā!

Arī šogad izglītības izstādē reklamējām savu skolu –  Balvu Valsts ģimnāziju.  Interesentiem par skolu stāstīja direktores vietniece izglītības jomā Ināra Konivale, direktores vietnieks IT jomā Arnis Stucka, izglītojamo pašpārvaldes prezidente Laura Jeromāne un robotikas pulciņa dalībnieki Niks Strupka un Andris Ozoliņš. Paldies par ieguldīto darbu!

Lai veicinātu komunikācijas un argumentācijas prasmju pilnveidošanu, mūsu absolvents Kristiāns Bokta, šobrīd Balvu novada domes sabiedrisko attiecību speciālists un Vidzemes Augstskolas students, kopā ar debašu pulciņa dalībnieci Nadīnu Loginu iepazīstināja skolēnus ar debašu nosacījumiem un piedāvāja jauniešiem interesantus debašu tematus. Jaunieši noskatīties Iļjas Poļa sagatavoto videosižetu par to, kā debašu prasmes noder ikdienas dzīvē. Paldies jauniešiem par ieguldīto darbu!

Ceturtdien jaunieši izlozēja tēmu un klasi, ar kuru sacentīsies debatēs, un sāka rūpīgi gatavoties sarunu cīņām. Piektdienas rīts bija spraigu sarunu piepildīts, jo aktu zālē notika “Milžu cīņas” jeb debašu turnīrs starp klasēm, bet skatītājiem ar aplausu skaļumu bija jābalso par veiksmīgākajiem debatētājiem. Šajā sacensībā uzvarētāji bija visi, jo katrs dalībnieks mācījās pārvarēt sevi, nepadoties un spraigi domāt, kā arī mācījās skaidri un cieņpilni izteikt savus argumentus, izteikt viedokli konkrētā laika rāmī un paraudzīties uz tēmu no pozīcijas un opozīcijas skatu punkta. Ceram, ka šīs aktivitātes daudzos jauniešos būs modinājušas interesi padziļināti izkopt debatēšanas prasmes, iesaistoties ģimnāzijas debašu pulciņā.

Kopā darbojoties un atsvaidzinot zināšanas par pārmaiņu procesa izglītībā “Līderis manī” septiņiem ļoti veiksmīga cilvēka paradumiem, klašu kolektīvi savās klases telpās veidoja Līderības jeb 7 paradumu koku. Uzdevums visiem bija viens, bet rezultāts pārsteidza savā dažādībā un krāšnumā.

Vēl viena patiesi saistoša aktivitāte bija tikšanās ar Balvu novada Bērnu un jauniešu centra speciālisti Gunitu Mincāni un Solidaritātes korpusa projektu programmas brīvprātīgajiem no Vācijas Ēriku un Karolīnu. Viesi iepazīstināja ar Erasmus+ projekta piedāvātajām brīvprātīgā darba iespējām un neformālās izglītības  metodēm, ko izmantot vairāku risinājumu iegūšanai, kā arī jauniešu centra piedāvātajām iespējām sevis pilnveidošanā un brīvā laika pavadīšanā. Paldies BNBJC par sadarbību!

Projektu dienās notika arī intensīva gatavošanās Žetonu vakaram, vairākas klases rakstīja skolas noteiktos diagnosticējošos darbus.

Šīs bija trīs lieliskas dienas, kurās zināšanas un prasmes tika apgūtas ar neformālās izglītības metodēm, kurās ikviens varēja sevi pilnveidot dažādās jomās.

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.