Izglītības iespēju izstāde Balvu Valsts ģimnāzijā

14. februārī izglītības iespēju izstādes ‘’Kur studēt 2024” atklāšanā Balvu Valsts ģimnāzijā (BVĢ) bija jūtama pavasarīga Valentīndienas noskaņa. Direktores šarmantais pavadonis – Balvu vilks – ķepās saudzīgi nesa sārtu sirsniņbalonu klēpi, lai sveiktu no visas Latvijas atbraukušo 20 mācību iestāžu pārstāvjus. Savā atklāšanas uzrunā BVĢ direktore Kristīne Lele norādīja, ka šī izglītības iespēju izstāde ģimnāzijā tiek rīkota ar mērķi rosināt mūsu un blakus novadu jauniešus izvēlēties sev piemērotāko nākotnes profesiju vai turpmāko studiju vietu, lai veidotu katrs savu  veiksmīgo karjeras ceļu.

Šajā izstādē vienkopus bija iespēja iepazīties ar samērā plašu izglītības iestāžu piedāvājumu. Kā atzīst paši jaunieši – ir skolas, kas negaidīti ,,uzrunājušas”, ieinteresējušas. Tāpat pozitīvi tika novērtēta iespēja klātienē izrunāties ar mācību iestāžu pārstāvjiem, uzdot sev interesējošus jautājumus. Izstādes apmeklētājiem patika komunicēt ar studējošiem jauniešiem, piedalīties aktivitātēs un vērot paraugdemonstrējumus. Izstādes apmeklētāji labprāt iesaistījās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas, NBS Rekrutēšanas un atlases centra, Valsts Policijas koledžas, MIKC „Latgales Mūzikas un mākslas vidusskolas”, Balvu Valsts ģimnāzijas, Smiltenes tehnikuma, Balvu profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas, LU Rīgas 1. medicīnas koledžas, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas, Valsts robežsardzes koledžas piedāvātajās aktivitātēs. Sev interesējošo informāciju jaunieši varēja iegūt Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas, Daugavpils universitātes, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Malnavas koledžas, Ventspils augstskolas, Juridiskās koledžas, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Kultūras akadēmijas, Latvijas Universitātes, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas „RISEBA” stendos.

Izstādi apmeklējušie pedagogi uzteica pārstāvēto mācību iestāžu dažādību un to prasmi sevi prezentēt, piesaistīt uzmanību, kā arī jauko gaisotni, kas valdīja pasākuma laikā. Savukārt Balvu Valsts ģimnāzijas skolotāji priecājās starp atbraukušajiem augstskolu un koledžu pārstāvjiem satikt savus bijušos audzēkņus.

Kopumā izstādi apmeklēja vairāk kā 400 jaunieši no vairākām mūsu novada skolām – Rugāju vidusskolas, Rekavas vidusskolas, Eglaines pamatskolas, Tilžas pamatskolas, Stacijas pamatskolas un Balvu Valsts ģimnāzijas.

Lai pasākumā gūtā informācija un pozitīvās emocijas ir atbalsts mūsu novada jauniešiem tālākās karjeras izvēlē!

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.