Projekta “Satikt” reģionālais seminārs Balvu Valsts ģimnāzijā.

2.novembrī Balvu Valsts ģimnāzijā notika Izglītības attīstības centra (IAC) īstenotā projekta “Satikt” (2023.LV/NVOF/MAC/104/19) reģionālais seminārs, kurā satikās Viļānu vidusskolas, Baltinavas vidusskolas, Balvu Valsts ģimnāzijas projekta dalībnieki un aktīvi darbojās kopā ar Izglītības attīstības centra komandu.

Dienas sākumā ciemiņi devās ekskursijā pa ģimnāziju, bet zālē viesus ar dziesmu sveica 9a.klases skolniece Guntra Gibala. Izdevušos dienu vēlēja ģimnāzijas direktore Kristīne Lele, bet enerģijas devu sniedza deju studijas Terpsihora dejotāji.

Seminārs sākās ar IAC direktores un projekta vadītājas Ivetas Vērses informāciju par projektu, par paveikto, par apgūtajām tēmām. To ar īpašu interesi klausījās skolēni un kopienu pārstāvji, kuri pirmoreiz bija pievienojušies skolu komandām.

Projekta programmas ekspertu Ingūnas Irbītes un Dainas Zelmenes vadībā veicām mazāk aizsargāto sabiedrības grupu izpēti, prezentējām paveikto, diskutējām par iekļaujošu skolu, kurā katram tiek atvēlēts laiks izaugsmei. Interesanta šķita nodarbība, kurā izvērtējām, cik iekļaujoša ir mūsu skola, izmantojot SVID analīzi. Kopā tika sakārtoti pilsonisko vērtību sakāmvārdi, radīti radoši krekli, bet jautājumu karuselī notika aizraujošas sarunas.

Semināra izskaņā Balvu Valsts ģimnāzijas direktores vietnieces Dainas Medinieces novadītā aktivitāte apliecināja, ka komandā ir spēks.

Ģimnāzijas dalībnieki pateicas projekta komandai par lietderīgajām, izglītojošajām  nodarbībām, par jaunām idejām un iedvesmu turpmākajam darbam! Paldies Viļānu vidusskolas un Baltinavas vidusskolas skolēniem, skolotājiem un kopienu pārstāvjiem par kopābūšanu!

“Projektu „Satikt” īsteno Izglītības attīstības centrs (IAC), to finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem”. Plašāka informācija par projektu pieejama https://www.iac.edu.lv/projekti/aktualie-projekti/new-project-page/

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.