Drošības diena “Mācies darot!”

5. septembris Balvu Valsts ģimnāzijā tika veltīts drošības jautājumu aktualizēšanai.

Arī šogad sadarbojāmies ar drošības dienestiem.

Valsts Ugunsdrošības un glābšanas dienesta Balvu daļas komandieris Alvis Romāns un inspektore Laura Košļeva aktualizēja jautājumus par rīcību ceļu satiksmes negadījumā un rīcību ugunsgrēkā, kā arī jauniešiem bija jāizpēta skolas evakuācijas plāns un jāatrod dažādi evakuēšanās ceļi.

Valsts Policijas inspektore Sanita Stirna-Gajevska bija sagatavojusi uzdevumu par atbildību. Skolotāja Ludmila Uglovska un Lilita Bizune aicināja jauniešus atkārtot elektrodrošības jautājumus ar Kahoot spēles un filmas palīdzību.

Kā sniegt pirmo palīdzību praktiskā nodarbībā demonstrēja Sarksnā Krusta Balvu nodaļas pārstāves Ieva Lauskiniece, Karīna Radjukova un skolotāja Indra Keiša. Savukārt skolas māsa Inga Jaunākā aktualizēja higiēnas jautājumus, bet par atkarības vielām ar jauniešiem runāja ārste pediatre Dace Rudzinska. Ļoti aktuālos jautājumus par drošību internetā akcentēja skolotāji Evita Arule un Arnis Stucka. Divas pieturas bija veltītas skolas iekšējās kārtības noteikumiem, tās izstrādāja skolotāja Sandra Mozule, bet vadīja skolotājs Valters Duļevskis un Modra Svikle. Jaunieši analizēja problēmsituācijas, atsaucoties uz skolas iekšējās kārtības noteikumiem, un izteica priekšlikumus, ko vēl vajadzētu iekļaut šajos noteikumos.

Tika izveidotas arī fiziskās un emocionālās labizjūtas pieturas, kuras vadīja skolotājas Karīna Romanova un Anna Barbaniška, kā arī ģimnāzijas sociālais pedagogs Violeta Pušpure.

Paldies drošības dienestu pārstāvjiem un skolotājiem par sadarbību un ieguldīto darbu, gatavojot un vadot drošības dienas pieturas! Skolēniem jaunajam mācību gadam uzkrāta pamatīga zināšanu bagāža par drošības jautājumiem.

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.