Debatēt, lai mācītos!

3. decembrī biedrība “Debašu centrs”, kas koordinē Latvijas debašu kustību skolēniem visā Latvijā, pulcināja Latvijas skolas uz turnīru, kur jaunieši tiešsaistes formātā sprieda un debatēja par to, vai zoodārzus būtu jāaizliedz (pamatskolas posmā,) un, vai mācību gadu vajadzētu pagarināt (vidusskolas posmā). Debates norisinājās gan latviešu, gan angļu valodās, jauniešiem sacenšoties vairāk kā divdesmit visu Latvijas reģionu skolu komandu konkurencē.

Latgales reģiona debašu centru un Balvu Valsts ģimnāzijas Debašu pulciņu pārstāvēja 9.a klases skolēnu komanda – Iļja Polis, Alīna Žogota un Nadīna Līva Logina.

Debatēs gāja karsti un viedokļu apmaiņa sita augstu vilni – iemesli, avoti, jautājumi utt. Pašu jauniešu prāt – viennozīmīgi jēgpilni, arī aizraujoši pavadīts sestdienas rīta cēliens, gūta jauna pieredze, pilnveidotas kritiskās domāšanas un argumentētas runas prasmes, kā arī gūta iedvesma pieņemt jaunus izaicinājumus debašu turnīros nākotnē.

APSVEICAM un LEPOJAMIES ar mūsu komandu, un it īpaši ar Iļju Poli un Alīnu Žogotu kā turnīra labākajam runātājiem pamatskolas grupā!

 Debašu pulciņa vadītāja Inga Vanaga

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.