Projektu dienas Balvu Valsts ģimnāzijā

15. – 17.februārī Balvu Valsts ģimnāzijā norisinājās projektu dienas, kas bija veltītas karjeras izglītībai un Balvu pilsētas dzimšanas dienai.

Projektu dienās klašu kolektīvi iepazina Balvu pilsētas un novada uzņēmumus, izzināja to darbību, gūstot priekšstatu par profesiju daudzveidību un apkopojt informāciju par Balvu pilsētas un novada uzņēmumos strādājošiem BVĢ absolventiem.

Jauniešiem bija iespējas pilnveidot intervēšanas, informācijas apkopošanas, prezentāciju un reklāmu veidošanas prasmes.

15. februārī divpadsmito klašu skolēni tikās ar RTU elektrotehnikas un inženierzinātnes fakultātes studentiem, kuri vadīja praktiskas nodarbības. Prieks, ka viens no RTU studentiem Kristaps Kokorevičs ir mācījies Balvu Valsts ģimnāzijā un saistošā veidā prezentēja savu pārstāvēto fakultāti.

Šajā dienā ģimnāzijas sporta zālē  tika organizēta ikgadējā  izglītības iespēju izstāde „Studijas 2023”ģimnāzijas jauniešiem, novada un kaimiņu novadu skolēniem, kurā sevi prezentēja 22 augstskolas un citas mācību iestādes, kopā pulcējot aptuveni 400 dalībniekus. Bija iespēja vērot  arī  Valsts robežsardzes kinologu paraugdemonstrējumus.

Šogad Balvi svin 95. dzimšanas dienu, tādēļ  projektu dienās vēlējāmies, lai skolēni apmeklē un iepazīstas ar Balvos un tuvākajā apkaimē esošajiem  uzņēmumiem. Jo pilsēta, kurā ir labi attīsttīta uzņēmējdarbība, ir pilsēta ar nākotni. Svarīgi jauniešiem parādīt, ka arī Balvos var attīstīties un veiksmīgi darboties. Un to ļoti varēja redzēt uzņēmumos, kuros skolēni viesojās. Šoreiz tika apmeklēti uzņēmumi “TAKO akmens”, “Arnitas labsajūtu darbnīca”,  autoserviss “Sapards”, mēbeļu ražotne “AMISA”, ēdināšanas uzņēmums “Senda Dz”, rančo “Ozolmājas”, “Kureti Café”,  Balvi Flora, SIA ”AMATI” un ķeramikas studija “Pie Eglītes”.

Projektu dienu ietvaros jauniešiem tika piedāvātas nodarbības, kas palīdzēja sasniegt projekta dienu mērķi, piemēram,  ZOOM nodarbība “Reklāmas veidošanas pamatnosacījumi”, ko vadīja starptautiskā zīmola un biznesa attīstības vadītāja, vadošā partnere uzņēmumā “CD Sails”(Itālija) Zane Kukurāne, kura savulaik arī ir mācījusies Balvu Valsts ģimnāzijā. Arī skolotāji Daiga Kante un Arnis Stucka akcentēja zināšanas, kas labi noderēja apmeklēto uzņēmumu prezentāciju veidošanā.

Vienu dienu klašu kolektīvi čakli strādāja, veidojot prezentāciju un reklāmu par apmeklēto uzņēmumu. 

Vienpadsmito un divpadsmito klašu skolēniem bija iespēja tikties ar vecāko personāla speciālisti, karjeras konsultanti Ilzi Zemraci, kurai ir liela pieredze personāla atlasē. Ilze savulaik arī ir mācījusies Balvu Valsts ģimnāzijā.  Viņa juniešiem stāstīja savu pieredzi karjeras meklējumos un deva vērtīgus padomus, kā sagatavoties darba intervijai, kā veidot uzrunājošu CV un motivācijas vēstuli,  kā atrast darbu vai savu ideālo prakses vietu,  kā arī  iepazīstināja jauniešus gan ar pieprasītākajām, gan izmirstošajām profesijām. Jaunieši varēja uzzināt, kā norit pieteikumu uz vakanci atlase, kam jāpievērš īpaša uzmanība un kas nav tik būtisks darba meklējumos. Šī bija tiešām vērtīga tikšanās.

 Noslēguma dienā visi pulcējās aktu zālē, lai prezentētu paveikto. Bija patiesa svētku sajūta, jo Balvos darbojas lieliski uzņēmumi, un skolēni bija izveidojuši ļoti pārskatāmas, gaumīgas reklāmas un prezentācijas, bija sagatavojuš interesantu stāstījumu par uzņēmumos redzēto un piedzīvoto.

Tika nolemts katram uzņēmumam nosūtīt izveidotās reklāmas un prezentāciijas. Kā arī lūdzām reklāmas speciālistei Zanei Kukurānei piešķirt nomināciju “Visveiksmīgākā reklāma”.

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.