Izglītības iespēju izstāde “Studijas 2023” Balvu Valsts ģimnāzijā.

15. februārī Balvu Valsts ģimnāzijā atkal notika tradicionālā izglītības iespēju izstāde “Studijas 2023”. Informāciju par tālākām izglītības un karjeras veidošanas iespējām jauniešiem tajā piedāvāja  20 izglītības iestādes un NBS Rekrutēšanas un atlases centrs. Ar siltiem ievadvārdiem izstādi atklāja BVĢ direktore Kristīne Lele.

       Pirmo reizi  šajā izstādē sevi pārstāvēja arī izstādes rīkotāja- Balvu Valsts ģimnāzija. Savos stendos prezentēja un uz jautājumiem atbildēja Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA”, Daugavpils Universitātes,  Latvijas Kultūras akadēmijas, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas, Latvijas Universitātes, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas, Rīgas Tehniskās universitātes un  Vidzemes augstskolas pārstāvji. Medicīnas studiju iespējas piedāvāja Latvijas Universitātes P.Stradiņa medicīnas koledža un RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledža. Dažādas praktiskas aktivitātes savos stendos piedāvāja Balvu Profesionālā un vispārizglītojošā vidusskola, Smiltenes tehnikums, kā arī Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola. Savukārt Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Malnavas koledžas stendā interesenti varēja nobaudīt arī Malnavā audzēto ābolu sulu. Daudz jauniešu pulcējās arī pie Valsts Policijas koledžas un Valsts Robežsardzes koledžas stendiem. Izstādes norisi papildināja arī Valsts Robežsardzes koledžas Kinoloģijas centra paraugdemonstrējumi.

     Kopumā izstādi apmeklēja gandrīz 400 interesenti gan no BVĢ, gan no tuvākās apkārtnes skolām. Kā atzina izglītības iestāžu pārstāvji, jauniešiem bija liela  interese par tālākās izglītības iespējām. Izstādes tendos notika spraiga informācijas ieguve un raisījās domu apmaiņa. Protams, var teikt, ka sev interesējošo informāciju katrs var iegūt  internetā vai kādā drukātā formātā. Taču jāatzīst, ka nekas tomēr nespēj aizstāt dzīvu, cilvēciskām emocijām piepildītu komunikāciju, ko varēja gūt arī šajā izglītības iespēju izstādē Balvu Valsts ģimnāzijā.

BVĢ karjeras konsultante A.Kukurāne.

Fotomirkļi (Foto A.Kukurāne, D.Mediniece)

Šis ieraksts tika publicēts Nekategorizēts. Pievienot grāmatzīmēm tā pastāvīgo saiti.